Tapahtuman oletuskuva

Terveysalan tutkimus- ja tuotantomahdollisuudet Turun alueen elinvoiman luojana

9.3.2021 17:00

Teams-tilaisuus

Tervetuloa keskustelemaan terveysalan tutkimus- ja tuotantomahdollisuuksista Turun alueen elinvoiman luojana 


Voisiko terveysala voi olla yksi yhteiskunnan kasvualoista ja muutoksen mahdollistajista? Voisiko lääketeollisuus tuoda alueellesi vielä lisää uusia työpaikkoja tutkimuksen tai tuotannon kautta?

Turussa on jo pitkän yhteistyön tuloksena rakentunut vahva lääkealan klusteri, mutta voisiko kivijalka olla vieläkin vahvempi? Mitä konkreettisia toimia tulee tehdä, jotta luodaan uusia työpaikkoja ja saadaan aikaan hyvinvointia ja terveyttä kuntalaisille?

Ilmoittaudu tilaisuuteen sivun alalaidan "Ilmoittaudu"-painikkeen kautta. 

Tässä linkki Teams-tilaisuuteen.


Ohjelma

17.00 Tervetuloa
Matthew Iles, Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja 


Päättäjäkeskustelua kolmen teeman ja haasteen kautta. Mukana keskustelemassa Minna Arve (kok), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Jukka Vornanen (vihr), Mikael Miikkola (ps), Sandra Bergqvist (rkp), Johannes Yrttiaho (vas), Jarmo Laivoranta (kesk). 

17.05

Haaste 1: Turussa on jo pitkän yhteistyön tuloksena rakentunut vahva lääkealan klusteri, mutta voisiko kivijalka olla vieläkin vahvempi? Voisiko lääketeollisuus tuoda Turun alueelle vielä lisää uusia työpaikkoja tutkimuksen tai tuotannon kautta?

 
  • Haaste ja ratkaisuehdotuksia
17.35

Haaste 2: Miten julkisen ja yksityisen yhteistyötä vahvistetaan uusien työpaikkojen ja yritystoiminnan luomiseksi? Millaisia alueellisia toimia tarvitaan? Mitkä ovat Turun alueen tärkeimmät kilpailutekijät? Tarjoaako eurooppalainen elpymisraha mahdollisuuksia terveysalan kasvulle alueellamme?

 
  • Haaste ja ratkaisuehdotuksia
17.55

Haaste 3: Miten vireällä tutkimustoiminnalla ja terveysalan innovaatioilla luodaan vaikuttavaa terveydenhuoltoa ja hyvinvointia kuntalaisille?

 
  • Haaste ja ratkaisuehdotuksia
18.15 Kuntavaaliehdokkaiden porinapata
18.45
Kiitossanat
Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry 

 

Ajankohta

Alkaa:  

9.3.2021 17:00

Päättyy:  

9.3.2021 18:45

Tapahtumapaikka

Teams-tilaisuus


Lisätiedot

Krista Takkinen

p. 050 477 0234

krista.takkinen@laaketeollisuus.fi